Kesäni meni pitkälti poissa netistä, mutta tänään taas innostuin kurkkimaan muiden blogeihin. Myös omaa blogia tuli samalla tarve päivittää kuulumisin. Suunnitteilla olisi myös askarteluista bloggaaminen tässä viikonloppuna, jahka ehdin avata tarvikelaatikot kesän jäljiltä...

Muotiblogeja selaillessa jäin miettimään, millä ihmeellä osa naisista pysyy hoikkana. (Vielä enemmän kyllä ihmettelin elloksen sivuilla vaatteiden leikkauksia, jotka tuskin sopivat muille kuin heidän tikkulaihoille malleilleen?!) Omalta kohdalta on todettava, että kerrytetyt kilot eivät hevillä irtoa. Toukokuussa taisin viimeksi kirjoittaa laihdutuspäätöksestäni, joka ei vaa'alla mitaten edistynyt suurestikaan tänä kesänä. Vajaa kilo on toistaiseksi tulos, mutta onneksi en nähnyt mielettömästi vaivaa sen eteen. Rasvaa paloi lähinnä kesätyössä, jossa kävelin päivittäin 6-7 tuntia. Kunto kyllä selvästi kohosi, nyt kävelen melko kevyesti kahdeksanteen kerrokseen. :-)

Tunnustan olevani sen verran laiska, etten viitsi asettaa itselleni kahden viikon kaalikeittokuuria tehokuntoiluineen laihtuakseni. Pidemmällä aikavälillä tällainen hidas elämäntapojen muuttaminen lieneekin fiksumpi keino, odotettavissa on vähemmän painon jojoilua. Elämäntapojen muuttamisessakin on omat vaikeutensa, ja pahimmillaan yhden pahan tavan tilalle tulee toinen. Itse esimerkiksi huomasin, että vaikka sainkin karkin ja erityisesti suklaan syömisen pois, jäin lievästi koukkuun limsaan kesähelteillä. Itsekurille on paikkansa siis tässäkin tyylissä.

Ehkäpä tuo suklaan minimointi näkynee myöhemmin ainakin kolesterolimittauksissa, uskoisin muutoksen vaikuttavan tulokseen. Kesän alussa kolesterolilukemani oli ihan normaalin ylärajalla, mutta siitä oli hyvää kolesterolia puolet. Eli puolet ruokailutottumuksista ovat valmiiksi ihan hyvällä pohjalla? :-)

Mittanauhalla mitaten olen saanut vaakaa parempia tuloksia, mikä rohkaisee jatkamaan tapasaneerausta. Toistaiseksi mittanauha todistaa, että olen laihtunut vajaat pari senttiä joistain paikoista, mutta kelpaa minulle. Vielä kun kelpaisi noille kutistuneille vaatteillekin! :-D

Aina voi tosiaan toivoa mahtuvansa vanhoihin vaatteisiin... Hameisiin mahtuminen on vielä mahdotonta, ne ovat monta senttiä liian pieniä. Yritinkin viime viikolla etsiä vaatekaupoista uutta hametta, mutta ihmeekseni valikoima on nyt tosi pieni, sillä sekä mallit että värit ovat yksipuolisia. Tummaa ruudullinen suora hame oli the thing, höh. :-o Tiedä pitäisikö itse sitten ommella se hamonen... Ehkä jujutan ompelukonekammoani, ja etsin ensin ompelulehdistä mallin, josta innostun... :-) Huomenna kirjastoon!

Viime viikot olen ollut aika toimelias, vaikka opinnot eivät ole vielä alkaneetkaan, varsinaisesti. Palkaton työharjoittelu on kyllä työllistänyt kesätöiden päätyttyä, ja iso projekti jota olen vääntänyt valmistunee ilokseni (ja helpotukseksikin :-)) lähiviikkoina! Sitä pitänee juhlistaa jotenkin, tai vähintään taputella itseään selkään.