Hammasvaivaa valittelen tässä illan ratoksi, jotenkin vaikeaa keskittyä muuhun...

Viime viikko alkoi surkeissa merkeissä, kun juurihoidossa ollut hampaani oli mennyt halkeamaan hoitokertojen välillä. Pakkohan se oli poistaa. Tietysti halkeamasta oli päässyt juureen tulehdus, joka vaikeutti sen operaatiota. Muuten hammas irtosi helposti, mutta tulehtunein juuri kipuili puudutuksesta huolimatta, ja sen poistoa lykättiin perjantaille. Söin siinä välissä antibiootteja, ja perjantaina loputkin hampaasta saatiin poistettua, huh.

Tämä viikonloppu on mennyt ihan lojuessa, kun mitään aktiivista ei ole saanut tehdä. Mutta onneksi sää ei ole ollut kauhean hyvä, joten ei ole ollut tarvetta ulkoilla. Eipä niin, että olisi huvittanut, kun kipu on päällä hereillä ollessa enemmän ja vähemmän. Kolme elokuvaa ollaan tässä kotona katseltu avokin kanssa: Tähtisumua, "Hongkong action" Hard Boiled ja kolmantena jokin animeleffa. Ja jotain hyvääkin: viime viikon alusta asti syöminen on ollut mahdollisimman hankalaa, mikä näkyi tänään vaa'allakin. Kilo kadonnut! Suurimpana syynä on varmaankin se, että antibiootit otetaan ohjeen mukaan tyhjään vatsaan kolme kertaa päivässä, joten joudun vahtimaan jatkuvasti, milloin saan syödä. Olen myös vältellyt lämmintä ruokaa ja syönyt pienempiä annoksia, kun yhdellä puolella pureskelu on hidasta hommaa. Huomenissa voisin kyllä jo syödä kunnon lämpimän aterian, mikäli vatsaan mahtuu :-).

Edelleen tietysti harmittaa, että hampaaseen on mennyt aikaa ja rahaa hoidoissa, ja sitten se menee ja hajoaa. Harmittaa myös, että pysyvä hammas lähtee tämän ikäisenä, parinkympin puolessavälissä. Muut hampaat ovat kyllä ihan hyvässä kunnossa, tuossa yhdessä vaan vanha paikka alkoi falskata salakavalasti pari vuotta sitten, ja sen jälkeen sitä on hoidettu kahteen otteeseen. Rahaa menee varmaankin vielä joku päivä jonkinlaiseen implanttiin, mutta se on myöhemmän ajan murhe. Täytyy näitä loppuja hampaita vahtia haukkana, ettei tekareita tarvitse hommata. ;-)