Tässä hieman askarteluja kolmen viikon takaa. Sairaessani ennen matkaa keksin onneksi tekemistä, joka hetken näpräämisen myötä palkitsi. Toteutin vihdoin vanhan suunnitelman korvispariksi, ja kaupan päälle kokosin vielä kaksi uutta paria sekä korjasin yhden vanhan parin.

Hassua, että keskeneräisten projektien viimeistely tuntuu aina siltä, että on ylittänyt itsensä. :-)

Olen siis ainakin viimeisen vuoden ajan haaveillut siitä, kuinka kauniit korvakorut näistä tipan muotoisista helmiäispaloista saisi. Ne jäivät yli muutama vuosi sitten, kun tein kännykkäkorun pikkusiskolleni. (Korukin olisi kuulemma korjauksen tarpeessa...) Tällaiset korvikset sain aikaan:

helmiaiskorvikset-normal.jpg

 Käytin melko yksinkertaista tekniikkaa sekä ylemmässä että seuraavassa parissa. Valmiisiin metallirenkaisiin oli helppo nopeasti pujottaa helmiä.

Nämä lasi- ja akryylihelmet ovat kaikki ylijäämää muista projekteista, kuten kattovarjostimen teosta. Kauniita helmiä oli sääli jättää piiloon, joten korvakoruina ne siirtyivät kivasti käyttöön. :-) Näistä korviksista onkin muodostunut suosikkiparini viime aikoina.

 

 

Seuraava pari eroaakin joukosta muodoltaan! Sain näihin sopivan kaulanauhan ja sormuksen joskus tilaajalahjana yvec rocherilta, ja koska sormus oli melko järkyttävä läjä helmiä, purin sen ja käytin helmet näihin korviksiin. Pitkulaiset osat irrotin vanhasta parittomasta lempparikorviksestani. Tämän parin tekemiseen taisi mennä eniten aikaa, kun innostuin testaamaan vaihtoehtoisia osia. Myös pienet metallilenkit osien välillä olivat yllättävän kinkkisiä, mutta tavallaan nautin monimutkaisesta kokoamisesta. Sen verran harvoin teen tällaista, että nostan kyllä hattua kaikille, jotka ovat syvemmin paneutuneet korujen tekemiseen, taitoa tuntui homma vaativan!

Oma työjälki kelpasi matkalle Pietariin, eikä katoaminenkaan pelottanut, kun tein uusia näin paljon lisää. ;-)

pallokorvikset-normal.jpg

 

Viimeiseksi hauska korjaustyönäyte. Näistä halpiskorviksista on katoillut kolikoita, joten irrotin ylemmät kolikot täytteeksi ja korvasin ne helmiäistipoilla. Korvisten ilme tuntui ihan piristyvän muutoksesta. Vertailun vuoksi otin kuvan korjatusta ja korjaamattomasta vierekkäin.

korjatutkorvikset-normal.jpg

Jaahas, tämä postitus kertoikin varmaankin jotain maustani korvakorujen suhteen. :-) Ovat ehkä jonnin verran epäkäytännöllisiä, mutta koruille se sallittakoon!