Yhdeksi omaksi jouluperinteekseni on tosiaan muodostunut joulukorttien tekeminen. Muistan tehneeni ensimmäisiä korttinippujani jo ala-asteella, monia niistä tosin piirtäen, ei askarrellen. Tein tämän vuoden kortit hieman kiireessä, viikko sen jälkeen, kun olimme muuttaneet opiskeluajan asunnosta. Voitte ehkä arvatakin, että tarvikkeet olivat omilla teillään. Metsästinkin kotoa leimasinlaatikon ja Tiimarista taustakartongit.

Askartelutauon jälkeen nipullinen kortteja tuntui aluksi jo aika haasteelliselta projektilta. Mutta kuten yleensäkin, alkuun pääseminenhän on se suurin "haaste".
Tämä alla oleva sarja syntyi ensimmäisenä ideana. Tonttuhahmon tein akryyliväreillä ja sabluunalla, ja kimallenauhat enimmäkseen tarranauhalla ja hileillä. Mukaan mahtui yli jäänyttä nauhaa ja leimakuvia. :)

 

Toinen korttien "sarja" muodostuu kahdesta kortista, joita yhdistää pienet joulukorttikuvat ja leimasinvärien käyttö taustavärinä. Pieni tarvikevaranto tuntui riittävän oikein mainiosti myös yllättävien ideoiden toteuttamiseen. :)

 

Viimeinen sarja on vähintäänkin erikoinen porukka: ensi silmäyksellä ne eivät jaa paljoakaan keskenään. Tarkemmin katsoen voi havaita, että ne kokoavat aiempien korttien ideoita yhteen. Ripaus hilettä tarranauhoissa, tekstileimasin, muutama haaraniitti ja valikoitu pikkukuva, sekä yllättäviä omaperäisiä elementtejä. :D En esimerkiksi arvannut, että itse tehty lumihiutalepaperi löytäisi vihdoin paikkansa, tai että piirtäisin tonttuja piparivarkaissa!

Toivon, että kaikki vastaanottajat pitivät korteistaan! :)