Tänään onkin ihana tunnelma, lunta pyryttää entisen pois sulaneen tilalle leppoisasti. :)

Kiitos ylityövapaan, tänä viikonloppuna olen voinut keskittyä kaikenlaiseen näpräilyyn. Kiireisen työviikon stressikin on hellittänyt jo aika näppärästi.

Näin jokin aika sitten kuvia kauniista ripustetuista filigaanikuvioista, ja tekniikka jäi pyörimään aatoksiin. Menneellä viikolla Tiimarin alelaarista osuikin vahingossa käteen työkalu, jota noiden kuvioiden tekemisessä käytetään. Se oli sitten menoa... :D

Toistaiseksi olen saanut aikaan yhden lumihiutalekuvion, jossa käytin punaista ja valkoista kopiopaperia. Se vain taisi olla liian ohutta, koska kuvio nostaessa venyy ikävästi alaspäin. :-/ Koetin lisäillä liimaa, mutta ripustettavaksi tuosta ei ollut. Käytinkin kyseisen lumihiutaleen alla olevaan korttiin. Ei paha tässäkään tarkoituksessa.

filigraanikortti-normal.jpg

Viikonloppuna syntyi myös monenmoisia leivoksia. Halusin kokeilla piparitaikinan tekoa itse...

pipareita-normal.jpg

Sitä voisi vielä harjoitella tässä joulun alla, nyt maku jäi hieman laimeaksi. Kenties valmismausseos oli menettänyt teränsä, olihan se jo toissavuotista parasta ennen -päiväyksen mukaan. :-/

Paremmin onnistuivat sen sijaan valkosuklaalla ja pakastemansikoilla täyttämäni muffinit. :) Kokeilin myös ensi kertaa soodaa leivinjauheen sijaan, ja muffinit kohosivat huomattavasti näyttävämmiksi!

mansik_valkosukl_muffins-normal.jpg

Tänään olisi tarkoitus tehdä läjä kauralastuja, koska ajattelin viedä töihin niitä kiitoksena kuluneesta vuodesta. Yllättäen avokkini ilmoitti, että hänellekin kauralastut maistuisivat, vaikka yleensä hän ei välitä makeista leivonnaisista. :-) Eli eikun lisää sokeria kaupasta ja sormet jauhoihin!

Maukasta joulunodotusta!