Jo kesän alussa sain pari hassua otosta eläimistä, joita tuntui hypähtelevän esiin yllättävän lähellä asutusta. Täällä sopinee esitellä löydöt...

Tämä orava seikkaili pihapiirissä katonrajassa Tuusulassa, ja kuvatessani se päätti lähteä paparazzia karkuun... Ihmeekseni se halusi paeta maata pitkin, hyvin epäoravamaista toimintaa!

 

Jäniksiin taas törmäsin kesäkuussa aamuvarhaisella, kun ne olivat lounastamassa kerrostalojen välisellä nurmella. Seisoskelin kuvaamassa näitä cityjäniksiä sen hetken, kun ne vielä miettivät, mihin suuntaan paeta. Kännykamera ei valitettavasti saanut niin hämärässä kovinkaan hyviä kuvia.

 

Tämän kuun alussa tekemälläni mustikanpoimintaretkellä löytyi yllättäen muutakin kuin mustikoita. Sympaattinen löytö oli pakko ikuistaa kameralle. Nostaessani hieman eräitä varpuja niiden alta paljastuikin sammaleen sekaan tehty pesä. Pesän asukit olivat jo lähteneet, mutta itse pesä oli säilynyt hyvin isojen varpujen suojassa.

Kesän alussa katseeni vangitsi myös taivas kaikessa komeudessaan. Heräsin tuolloin itselleni epätyypilliseen aikaan aamuviideltä, mutta en voinut mennä nukkumaan, ennen kuin olinottanut puolen tusinaa kuvaa aamuisista pilvistä. Tässä muutama maistiainen:

taivas_03

taivas_04

aamutaivas_01