Tämä vuosi alkaakin olla yhtä askarteluhuumaa, jota ovat lietsoneet niin kirjasto kuin muutkin syypäät. ;)

Kirjastosta lainaamani Maijun korttitekniikat (Marjo Kauppila, Readme.fi, 2011) saa kunnian avata listani. Sieltä löysin vihdoin järkeviä teknisiä neuvoja leimailusta ja kaikista oudoista välineistä näppärästi koottuna. Kun ne perustekniikatkin ovat vähän niin ja näin, on kiva nähdä, mistä ihmeestä se kimaltava sumute oikein valmistetaan, mitä ihmettä ne kaikki krakleeraus- ja lumiefektimönjät ovat ja miten ne erottaa toisistaan! :D Itse olen niitä ihmisiä, joille kirja on hyvä, koska silloin voin rauhassa tutkia ja ideoida, omaa tahtiani.

Lueskelinkin netistä lisää pigmenttijauheista, kuten Perfect Pearlsista, ja innostuin hankkimaan niitä kokeiluun. Nyt olisi sitten kolme pientä purkkia ja pari sumutinpulloa odottamassa... Muutama muukin tuote toki tuli samalla ostettua. :) Vastustamattomia olivat nuo Joanna Sheenin pupuhahmot, koska pidän kovasti oikeistakin kaneista.

uutta_askart-normal.jpg

Ajattelin jatkaa jauheista... Kuvasta näkyykin, että kolmenlaista väriä otin, mutta mitä tästä ei arvaa, on se aine, johon aion sekoittaa noita. Kyseessähän ovat vesivärit ja akryylivärit. Niitä löytyy ennestään. Nestemäisiä musteita en ole ostanut, joten päätin aloittaa tutummalla tavaralla. Saas nähdä, mitä tästäkin seuraa.

Lisää sytytysnestettä liekkeihin löytyi tänään ruokakaupan lehtihyllyltä. En ollut aiemmin kuullut Paperilla-lehdestä, mutta yllättäen päätoimittajana olikin viime kevään askartelukurssin vetäjä, Emmo eli Minna. Lehdessä vaikutti olevan mukavasti pureskeltu aiheita. Itse en oikein pääse keskustelemaan "in real life" tästä harrastuksesta, joten on plussaa, jos saa lukea toisen harrastajan pohdintoja. :)

Mukava oli myös bongata linkki haastatteluun, jossa Minna kertoo Huomenta Suomessa harrastuksesta. Moni lieneekin jo nähnyt tuon, mutta itselläni ei ole televisiota, joten nuo maikkarin jutut tuppaavat menemään ohi korvien.

Nyt taidankin kokeilla ATC-korteilla, mitä saan aikaan sumutteilla...