Laitan nämä keväältä koneelle pyörimään jääneet kuvat tällä kertaa tänne äsken julkaisemieni kesäkuvien alle, jotta arkisto pysyy ruodussa. :-)

Näistä kuvista omalla tavallaan alkoi tuo "erilaiset leikkipuistot" -teema, johon kesäkuvissa on tullut jatkoa. Teemaan on osittain vaikuttanut se, että avomieheni on puolustanut lähimetsien arvoa paikallisen kaavoituksen saralla, ja sen seurauksena olemme kierrelleet katsomassa, millaisia luonnonläheisiä leikkipaikkoja lapsilla on täällä käytössään. Näiden leikkipaikkojen tärkeys ei välttämättä näy aikuisen silmään, mutta jotain kertoo se, että 10- ja 12-vuotiaat lapset keräsivät lähimetsänsä puolesta 70 nimeä ikäistensä keskuudesta. Lyhyt uutisointi paikan kaavoitusaikeista täällä. Kyseisen lähimetsän kohtalo on jäänyt odottamaan kesälomien ajaksi, mutta toivottavasti syksyn päätöksissä lasten tarpeet huomioidaan.

Kevään kuvasato alkaa kahden leikkialueen ja niiltä bongattujen lintuparien kuvilla:

 

Seuraavat kuvat ovat paikallisen kirjaston kulmilta, jonka lähellä sijaitsee ääntä ja valoa hyödyntävä installaatio sekä viimeisissä kuvissa näkyvä erikoinen leikkipuisto. Omalla tavallaan sekin lienee lapsille mieleen. :-)