moon

 

Kylläpä tämä syksy on edennyt nopeasti! Tarkoitan siis sitä, että aika on kiitänyt, sillä varsinaisen syksyn tulo näyttää olevan vasta aluillaan. Tällä hetkellä vain muutamat puut kotipihassani ovat vaihtaneet ruskan väreihin, ja aurinkokin jaksaa vielä paistaa lämpimästi. Ainoat merkit vuodenajan vaihtumisesta ovat pimenevät illat ja kylmä viima. Niin, ja tietysti tämänpäiväinen flunssainen olo. :-p


Mittaan ajan kulumista tällä hetkellä myös sen mukaan, kuinka lähellä on lokakuun loppu. Lokakuun viimeisellä viikolla lähden nimittäin Pietariin viikon opintomatkalle, ja ensimmäinen matka Venäjälle jännittää jonkin verran. Tietysti jo matkalle lähtöön tarvittava pumaska papereita kielii siitä, etten ole lähdössä millekään risteilylle... Matkan lähentyminen muistuttaa kuitenkin myös tulevista tenteistä, kulujen rytmittymisestä ja muista arkisista asioista.


Kuukausi sitten taisin kirjoittaa siitä, ettei laihdutus näytä etenevän. Heti sitä seuraavalla viikolla paino tippuikin hieman, ihan kurillaan selvästi. :-) Siinä se vaaka on sitten pysynytkin, mutta toivon että jouluun mennessä tapahtuu lisää edistystä, kun nykyiset liikuntakurssit ovat ohi. Aloitin kaksi viikkoa sitten  paikallisella aikuisopistolla kaksi kurssia, joista toinen on perusjumppaa, toinen taas kuntoilua lattarirytmien lomassa. Toistaiseksi olen jaksanut käydä joka kerta, eikä motivaatio ole tippunut! Tosi vauhdikkaasti ne ohjaajat vetävät tunteja eteenpäin, mutta liikkeitä kuulemma toistetaan koko kurssin ajan, joten ehkä ne vielä oppii. :-)


Hämmästelenpä tässä vielä sitä, että kaikenkaikkiaan arki sujuu nykyisin mukavasti. Opiskelun loppukin häämöttänee ensi keväällä, jahka uusintakursseista selviän. On yllättävän mukavaa hoitaa hommia ilman jatkuvaa stressiä, joka vei edellisinä vuosina voimia kaikesta, varmasti myös tämän blogin ylläpidosta. Blogi on tosiaan kaiketi ollut pystyssä juuri saman ajan, jonka olen stressannut opintojen kiireissä. Nyt todella näkee ja tuntee eron aiempaan, ja tästä fiiliksestä osaa nauttia, flunssaisenakin. :-)