Vaikka toivotinkin eilen jo hyvää uutta vuotta, eivät päivitykset vielä tauonneet. :) Ajattelin esitellä pari projektia, jotka syntyivät vast'ikään.

Viime vuosien joululahjaprojekteistani erikoisin on ehdottomasti nippu mustikanvarpuja edellisjouluksi. Lahjan saaja toivoi ei-elävää koristetta teekupin malliseen isoon ruukkuun, jonka olin aiemmin antanut (ruukussa oli tuolloin aloe-kasvi, joka ihme kyllä kuoli, vaikka ne ovat kokemukseni mukaan sitkeitä).

Monenlaisia ideoita mietin, mutta kaupoista ei löytynyt tähän vuodenaikaan mitään sopivaa. Lopulta löysin Hobby Pointista varpuja, metallivarsia ja kukkateippiä, ja Askarellista kauniita kimaltelevia mustikkanippuja. Purin niput ja kokosin ne korkeammiksi oksiksi...

mustikanvarpuja_teko2-normal.jpg

Helpointa nuo oli tökätä pystyyn koristekivihiekkaan, koska marjat olivat aika painavia. Testasin metallikulholla ideaa, ja nappasin pari kuvaakin samalla. :)

mustikanvarpuja_teko-normal.jpg

Myös omaan kotiin sain tehtyä yhden inspiraatiotaulun, jossa käytin sekatekniikkaa. Englanninkielisissä blogeissa näkee kaikkea upeaa "mixed media" -käsitteen alle luokiteltua. Sitä haluaisin harjoitella, ja uskoisin, että tämä taulu työpöydän vieressä kannustaa eteenpäin...

tanssi_pieni-normal.jpg

Tuossa on leimasimilla tehtyjä yksityiskohtia, kuten avaimet, ja tekstuuripintoja leimasimista, esimerkiksi salmiakkikuvio. Oli mukava huomata, että veden käyttöä ei tarvitse arkailla. Veteen liukenevat leimavärit olivat mainiota sinistä taustaa tehdessä. Käytin myös vedenkestäviä leimavärejä, ja ne hylkivät sopivasti märkää vesiväriä.

Tämä kuva ja muutama muukin löytyy englanninkielisestä blogistani, jos haluat nähdä yksityiskohdat isompina.