Löytyipä taas pariksi tunniksi tekemistä, kun ryhdyin tarkastamaan erästä huonovointista viherkasviani, ja sitä ympäröiviä kasveja.

Tuholaisiahan sieltä löytyi, ja vaikken nähnyt niitä huonokuntoisessa ihmepensaassani, niin sen viereisestä löytyi kahtakin lajia ötökkää. :-p Ihmepensaan oireet täsmäsivät punapunkki-nimiseen tuholaiseen, jonka tunnistin ulkonäöltäkin. Toisesta lajista näkyi vain yksi uppo-outo yksilö.

Ötököitä ei siis näkynyt liikaa, mutta silti hirvittää, varsinkin kun olohuoneeni kasvit ovat majailleet enimmäkseen vierekkäin ikkunalaudalla. Uhhuh, inhoan näiden epidemioiden hoitamista, ja vielä enemmän inhoan ötökkälaumoja... En oikein tiedä, mikä näihin tuholaisiin tepsisi, mutta aloitin laittamalla torjunta-ainepuikot joka kasville multiin, ja sumuttamalla lehdet mäntysuopaliuoksella. Täytynee kysellä kukkakaupasta lisää apua, nuo punapunkit ovat täysin tuntemattomia minulle. :--/

Otin aiemmin oston jälkeen kuvan tästä kasvista, jolla on nyt lehdet lurpallaan surullisesti... Toivottavasti se toipuu vielä. 

ihmepensas (luultavasti?)

 

Epäilen, että ötökät ovat löytäneet tiensä tänne joko jatkuvan kesäisen tuuletuksen myötä, tai kesällä ostetun, sittemmin ötökkäinfektioon kuolleen parvekemansikan kautta. En voi olla syyttämättä itseäni hiukan, koska olen keskittynyt aivan muihin asioihin kuin kodin ja kasvien hoitoon viime kuukausina. :-/ Ajattelin vieläpä pitkään ensioireista, että tuo paikka ikkunalaudalla ei ehkä sovi ihmepensaalle liian auringonvalon vuoksi, tai olen kastellut huonosti... mutta ei, kyllähän ötökkäinfektio pitäisi aina tarkistaa hetimiten.