...nimittäin tuleva yle-maksu. Aina kun sitä ajattelee, sapettaa. Varoitus: tekstin sävy moittivaa tänään...

Vaikka maksu onkin mielestäni aiempaa järkevämpi tapa rahoittaa kansalllista tiedotusvelvoitteen kantajaa, tämä tapa laskuttaa on aivan päätön. Etenkin omallani kohdallani maksu määrällisesti sattuu, koska summa on isompi kuin se rahamäärä, joka minulle jää käteen vuokran maksettuani. Ihmettelenkin sitä, jätänkö ensi vuonna vuokran maksamatta vai lainaanko rahaa, jotta tilillä olisi katetta Yle-maksun verran. Herää kysymys: onkohan nyt jotain pielessä, kun edullisessa opiskelija-asunnossa elävän pitäisi alkaa nostaa (opinto)lainaa kattaakseen verot?

Mutta hetkinen, kenen ongelma tämä nyt olikaan loppujen lopuksi... Todellisuudessa maksukykyisyyteni takanahan on se, että opintotuen määrää ei ole korotettu suhteessa rahan arvon laskuun monina vuosina, ja tuen arvo on heikentynyt. Tämä taas lienee maan hallinnon kyvyttömyydestä johtuvaa, sillä kukas muu päättää siitä, onko opiskelijan toimeentulo riittävän turvattua. Nyt opintolainasta on tehty perusturvan korvike. Kas kun ei työttömillekin tyrkytetä "työttömyyslainaa" peruselämiseen kattamiseen.

Se siitä tällä kertaa. Ehkä pikainen valmistuminen auttaa tulevaisuudessa unohtamaan sen, että hyvinvointi on valtiossamme kortilla. Luottokortilla nimittäin. :-p