Niin hyviä kuin itse tehdyt sämpylät ovatkin, alkoivat ne kyllästyttää tätä kotileipuria viime viikonloppuna. Jotain suolaista piti kuitenkin pyöritellä, kun kaappi notkui leivontatarvikkeista, leipäosasto oli lopussa ja lompakko tyhjää täynnä.

Reseptisurffailun tuloksena löysin Hellapoliisin patonkireseptin, joka osoittautui kaikin puolin kivaksi. Ensimmäinen taikinaerä oli yllättävän pieni ja nopeasti valmistuva. Jaksoin jopa vääntää voista ja valkosipulikynsistä täytettä patonkeihin... Ehkä juurikin se valkosipuli kruunasi makuelämyksen. Kelpasipa tämä maustettu versio myös avokilleni! :-) Äsken valmistin toisen erän, josta ehdin napata kuvankin. Näillä herkuilla on taipumus kadota...

 

Toinen viikon kauniisti ratkennut ruokaongelma oli tädiltäni saatu puolentoista kilon painoinen kesäkurpitsa. Tuhti erä kahden hengen taloudelle! Tehokkaimmin olen toistaiseksi saanut tuhottua sitä alla olevaan uunikasvisten erään. Samalla kaikki kaappiin jääneet perunat, bataatit ja punajuuren loput saivat kyytiä. Ikkunalaudalta nappasin salaattirucolaa ja basilikan lehtiä sekaan. Ruoka paitsi näytti kauniilta, myös maistui tosi hyvältä. Erityisesti bataatti oli kypsynyt foliossa herkullisen makeaksi. Suosittelen! :-)

Uunikasviksiin sovelsin tätä reseptiä.