Heinäkuun lopulla sain pureman kärpäseltä, leivontakärpänen nimittäin iski. :-) Äitini yhtäkkiä tekstaili josko leipoisin hänelle suklaakakun, eihän siitä voinut kieltäytyä. Huomasin samalla, että suklaakakkureseptini onkin todellisuudessa mutakakun resepti. Tämä varmistui verrattuani "klassisen suklaatortun" ohjetta Fazerin leivontatuotteen kyljessä olleeseen mutakakkureseptiin.

 

1250155438_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Mutakakku äidilleni. Viikkoa myöhemmin leivoin itsellenikin toisen kappaleen, pitihän yli jääneet kananmunat käyttää jotenkin, vai mitä... :-D

 

Mustikoiden kypsyessä tuli ajankohtaiseksi mustikkapiiraiden teko... Kävin itse ihan vaan lähimetsästä keräämässä puolisen litraa lempimarjojani, ja myöhemmin sain vielä pari litraa, jotka tätini oli poiminut! Marjasatsista riitti siis sekä leivontaan että aamiaisten ohelle, mikä on harvinaista mustikan suhteen. :-)

 

Piiraita varten etsin pari eri reseptiä, joista mustikkapaistos oli vanhastaan tallessa. Se on oikeastaan ihanan helppo ohje.

 

1250155500_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

Varsinainen piiras olikin sitten monimutkaisempi. Kokeilin sen ohjetta tällä viikolla. Jouduin jo aiemmin pakastamaan kaikki marjat, mutta ohjeessakin käytettiin pakastemarjoja. Paistamisen jälkeen kummastelin piirakan vetisyyttä, ja pidin sitä jälkilämmöillä uunissa. Luultavasti perunajauho marjojen seassa olisi sitonut nestettä tarvittavasti, mutta ohje ei sitä ehdottanut. Tosi hyvänmakuinen tämä herkku kuitenkin on! :-) Seassa piiraassa on myös loput vadelmat, jotka löytyivät ihan pakastimesta...

 

1250424484_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Leipominen on ihanaa, ja herkkujen mutustelu vielä ihanampaa! ;-) Eihän tämä harrastus laihduttamista tue, mutta ainakin voin kaupassa jättää ostamatta muut makeat hyvällä syyllä. En muuten yleensäkään osta valmiita leivonnaisia kaupasta, lähinnä koska ne ovat kalliita opiskelijan mittapuulla. Ja niinhän se on, että kotona tehty vaan maistuu paremmalta...