Nyt on kohdallani menossa jokin unettomien yö, joten laitanpa tänne matkakuvia. Onneksi huomenna ei ole muutoin menoa, ellen käväise hautausmaalla. Ehkä huomenna saan unen päästä sitten kunnolla kiinni.

Pietarin reissu oli loistava kokemus, vaikka mitään maata mullistavaa ei tapahtunutkaan. Venäläiseen kulttuurin tutustuminen paikan päällä teki vaikutuksen, ja pelkäänpä että takaisin on joskus palattava. :-)

Päivät Pietarissa menivät opiskellen ja illat kävellen ties kuinka monta kilometriä kaupungissa... Muutama kuvakin tarttui matkan varrelta mukaan. Päätin tosiaan jo ennen matkaa, että ostan suht' hyvän digikameran, koska rahaa ei ollut turhan paljon tuhlattavaksi viihteisiin tai shoppailuun matkalla. Paljon kuvattavaa kaupungissa riittikin, joten päätös oli hyvä. Ja varmasti keksin lisää kuvattavaa ihan kotimaassakin...

 

Sen enemmittä puheitta kuviin.  Ensimmäisenä olisi suosikkikohteeni Eremitaasi ulkoa:

 

Ja sisältä:

 

Taidehistoriallinen hyöky Eremitaasin sisällä oli vaikuttava, olin todella haltioissani useiden erilaisten teosten äärellä.

Etenkin tämä pikku kupido vei sydämeni ;-)

 

Toisaalla viehätyin tunnelmallisesta puiston aidasta:

Ja sipulikirkosta:

 

Päiväretkellä Pietari-Paavalin linnoitukselle tutisimme kylmästä, kun ilma kirkastuessaan viileni ja olimme aivan meren äärellä...

Löytyihän sieltäkin kuitenkin suloisia kohteita kuvattavaksi:

Kanin alla kiiltelevät kolikot, joita moni on heittänyt onnea toivoessaan. :-)

Oma kolikkoni lensi joukkoon, eikä tippunut veteen.

Kirkon ikkunan yllä taasen oli omalaatuinen parivaljakko:

 

Mitäpä vielä... tässä ainakin tunnelmakuva, jonka nappasin Iisakin kirkon näköalatasanteelta:

 

Ja loppuun linnoitukselle sijoitettu omalaatuinen takorautainen taideteos, joka kuulemma kuvastaa Pietarin kaupunkia: