perjantai, 9. tammikuu 2009
Mmm, sämpylöitä!
Reseptin nappasin jauhopussin kyljestä, ja tein ihan tavallisen muotoisia sämpylöitä vaikka ohje puhuukin sämpyläsolmuista...
Ohje:
Sämpylä(solmut), yht. n. 20 kpl
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia (itse käytin hunajaa)
4 dl grahamtäysjyvävehnäjauhoja
7-8 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina vehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
Leivo kohonneesta taikinasta sämpylöitä. Kohota sämpylät hyvin peitettyinä. Paista 225- asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Kommentit