Blogini sisältö on ihan tässä viime kuukausina alkanut laajeta, ja sama juttu jatkuu tässäkin kirjoituksessa. Toivottavasti tämä ei harmita teitä lukijoita? Toistaiseksi askartelu on vielä pääosassa, eivätkä uudet jutut aio kaapata blogia itselleen! ;) Plus decosivuja on ensi viikolle luvassa, ei huolta!

Nyt ajattelin kirjoittaa kauneudenhoidosta, johan se oraakkeli (ks. edellinen kirjoitus) sitä jo koetti kertoa. ;) Olen siis viime aikoina harkinnut hiusten vaalentamista. Ihan sellainen kevyt vaalennus olisi kiva! En vain oikein raaskisi kuluttaa hiuksia niin rajulla käsittelyllä...

Mieleeni tuli kuitenkin äsken jännä vaihtoehto. Yrttihoito-oppaissa joita olen lukenut vuosia sitten kerrottiin kamomillan kirkastavan vaaleaa hiustenväriä. Ei kai paljoa, mutta ajattelin toivorikkaana kokeilla mitä sillä saisi aikaan. Ohjekin minulla on jossain (?), mutta googlella löytyi myös. :-) Vastaan tuli samannäköisiä ohjeita kuin kirjojen reseptit. (Osoite on http://www.yrttitarha.com/tietopankki/rohdot/Hiukset.html.)

Kaapissani sattuu näemmä olemaan kuivattuina kamomillaa, peltokortetta ja minttua. Ajattelin siis soveltaa ohjetta ja tehdä hiushuuhteluveden näistä. Katsotaanpa, josko ne vaikuttavat johonkin. Peltokorteen kerrotaan hoitavan hiuspohjaa, ja se ei olisi minulle mitenkään pahasta nyt syksyllä.

Onneksi omasta kaapista löytyy kaikenlaista! :-) Tuo kamomilla olikin jo ohittanut parasta ennen -aikansa, joten hyvä käyttää se tähän, eikä vain heittää menemään.

Vielä näistä hiuksista... Mietin kyllä hetken, lähdenkö tummentamaan vai vaalentamaan väriä. Hiustenvärini on nimittäin vähän hassusti kahden värin välillä, eli pesemättömänä tukkani näyttää perustummalta, ja juuri pestynä värimittareiden mukaan "tummanvaalealta". Itse kutsuisin sitä semmoiseksi hiekan väriseksi, en kuitenkaan maantienharmaaksi (ennen kyllä luulin, että sellaiset kutrini ovat). Oikea värini on ollut piilossa n. 18-vuotiaasta 25-vuotiaaseen asti, joten ei ihme, että mielikuva ei vastaa todellisuutta. Olen nyt iän myötä laiskistunut, ja käytän nykyään vain hiusvärejä, jotka peseytyvät päästä kiltisti eivätkä tuota juurikasvua. :-) Niiden kanssa on myös helppo vaihtaa väristä toiseen ilman, että tekee värinpoistoa, ja kuluttaa hiuksia jatkuvalla käsittelyllä.

Nyt tämäkin projekti on blogissa, mikä toivottavasti auttaa viemään sitä eteenpäin. Ehkä saan otettua jokusen ihanan kuvan kuontalostani, joita voi sitten vertailla otsa rypyssä. Oletan, että jos kamomilla vaikuttaa väriin, joudun sitä ennen toistamaan käsittelyn useasti. Tämä on siis taas näitä juttuja, joihin tarvittaisiin kärsivällisyyttä...