Tämän kesän minulla on ollut tilaisuus yrittää kasvattaa kasveja pihalla, pienellä patiollamme kun on kukkapenkki, sekin kovin pieni, 1,5m x 0,4m.
Kasvien koko on tuntunut olevan penkin mukaisesti miniatyyrikokoista, lukuunottamatta muutamaa pientareelta siirrettyä kasvia, jotka olivat tietysti valmiiksi isoja. :-) Kaikesta, mistä on tullut kukkia, on tietysti pitänyt yrittää ottaa kuviakin, vaikka kasvien nimet hiirenvirnaa lukuunottamatta ovat hakusessa...

Alkukesästä pihapiirin pensasaita kukki rehevästi, joten siitä piti napsaista kuva.

1765259.jpg


Toinen kukkiva pensasaita lähistöltä:

1765256.jpg


Kukkapenkki oli kesäkuussa vielä hieman unelias, vain tämä taimena istutettu alkoi kukkia. Se onkin tehnyt koko kesän uuden kukan aina vanhan tilalle!

1765254.jpg


Heinäkuun alun miniatyyrikukkia:

1765252.jpg


Ja sitten tämä toinen näistä isoiksi venähtäneistä kukkavarsista. Kukat olivat kauniin violetinsinisiä ja liloja heinäkuun alkupuolen.

1765250.jpg


Aidan vieressä penkki oli päässyt kuivaksi (ja heinäiseksi), koska siellä ei kasvanut oikein mitään aiemmin. Eilen kuitenkin löysin tällaisia kauniin vaaleansinisiä kukintoja sieltä. Taitavat viihtyvät kuivahkossa maassa?

1765249.jpgTässä loppuviikosta aukeni myös tällainen vaaleanpunainen kaunotar yllätyksekseni! Sekin oli jotenkin salassa kasvattanut pitkähkön varren, ennen kuin alkoi kukkia.

1765247.jpgJa loppuun kuva sorsanpoikasista lähipuistosta. Olivat jo todella isoja heinäkuun alussa kuvatessani, mutta emo katsoi vielä perään...

1765258.jpg