Uskaltauduin ensimmäistä kertaa askarteluun liittyvälle kurssille kuluneen viikon torstaina. Aiheena oli Art Journal, joka oli minulle uusi tuttavuus. Kurssin vetänyt Emmo johdatti aiheeseen onneksi selkeästi ja esimerkkien avulla. Hän käytti "suomennosta" visuaalinen päiväkirja".

Kurssi auttoi avaamaan silmiä, sillä löysin uusia käyttötapoja tutuille maaleille, ja toisaalta näin paljon erilaisia tekniikoita. Uskon, että sain aika pitkälle sen, mitä olinkin hakemassa: oivalluksia taideharrastuksen ja askarteluharrastuksen yhdistämiseen. Joskus uusiin välineisiin ei halua tutustua, koska ei ole pienintäkään hajua niiden yhdistämisestä tuttuihin tekniikoihin. Tässä kurssi tuli hyvin vastaan, ja antoi sopivasti tietoa mahdollisuuksista.

Nyt viikonloppuna olen jatkanut kokeiluja, ja esimerkiksi gesso ja gel medium vaikuttavat lupaavilta. Leimaamiseenkin tuli hiven itua, kun eri musteet eivät tunnu salatieteeltä. Saa nähdä, miten projekti edistyy, mutta toistaiseksi testaan asioita, ja kokeilut johtavat ideasta toiseen.

Alla pieni kuvakollaasi oman "art journalini" sisällöstä.

kollaasi800x800-normal.jpg